Учени от университета Макгил в Канада установиха, че симбиотиците - смеси от пробиотици и

...
Учени от университета Макгил в Канада установиха, че симбиотиците - смеси от пробиотици и
Коментари Харесай

Откриха нов метод за удължаване на живота

Учени от университета Макгил в Канада откриха, че симбиотиците - смеси от пробиотици и богати на полифеноли растения, могат да усилят продължителността на живота и да понижат риска от болести в преклонна възраст, заяви Лента.
 
Експериментите били осъществени с плодови мушици Drosophila melanogaster, които, съгласно учените, имат 70-процентно подобие с бозайниците, що се отнася до метаболизма.
 
Мушиците били хранени със симбиотици и се оказало, че продължителността на живота им е 66 дни, т.е. с 26 дни по-голяма спрямо посестримите им в контролната група, които били на нормалния си хранителен режим. Хранените със симбиотици инсекти също така били наранени в по-малка степен от устойчивост към инсулина, възпаления и окислителен стрес.
 
Симбиотиците били основани от пробиотици Lactobacillus plantarum, Lactobacillus fermentum и Bifidobacteria longum с добавки TFLA - смеси от сухи съставки на растенията Emblica officinalis, Terminalia bellirica и Terminalia chebula.
 
Полученият резултат може да се изясни с съществуване на оста черва-мозък - положението на микробиота в стомашно-чревния тракт може да е определящо за това на нервната система и даже да повлияе върху депресията и развиването на невродегенеративни заболявания в преклонна възраст

Учените въпреки всичко предизвестяват, че е допустимо симбиотиците да нямат толкоз мощен резултат върху индивида, колкото върху насекомите. 

Резултатите от проучването са оповестени в Scientific Reports.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР